maa
09
Parijs/Nice eerste grote wedstrijd van het seizoen voor Bauke Mollema

De Zuidhorner wielrenner Bauke Mollema doet deze dagen met zijn ploeg de Rabobank mee aan de eerste grote voorjaasrswedstrijd Parijs Nice.

Al een tijdje zien we Mollema niet meer in ons land. Vorig jaar vertrok hij met zijn vriendin naar Spanje waar hij in Allicante een appartementje huurt. En het bevalt hem uitstekend, zo laat hij vanuit Spanje weten: "Ik ben de winter goed doorgekomen en de mogelijkheden om te trainen zijn in Spanje nu eenmaal veel beter dan in ons land.

Er zijn bergen en niet in de laatste plaats vind ik het ook erg fijn dat de zon daar wat vaker schijnt."
Het overwinteren zit er bijna op. In het voorjaar keert de Zuidhorner terug naar ons land om aan het einde van het jaar dan opnieuw af te reizen naar het zuid Europese schiereiland.
Inmiddels rijdt Mollema de meerdaagse Parijs/Nice. Deze meerdaagse wordt gezien als de voorbereiding op de grote voorjaarsklassiekers. Mollema is net weer hersteld van een griep die hij opliep tijdens de Ruta del Sol, twee weken eerder.
"Die wedstrijd was niet heel belangrijk voor mij, maar was meer een voorbereiding op deze wedstrijd. Ik voel me inmiddels Ook de lange trainingen van rond de 5 uur verliepen prima. De benen voelden goed en ik  ben er dus helemaal klaar voor. Parijs/Nice zie ik echt als een mooie kans op mezelf te testen. Wij hebben met Luis Leon Sanchez iemand in de ploeg die Parijs-Nice al eens gewonnen heeft. Hij zal dan ook de kopman voor het klassement zijn. Ik hoop hem zo goed mogelijk bij te staan, en daarnaast in de bergritten voor een etappezege mee te kunnen doen." Parijs/Nice duurt nog tot komende zondag.