Schaatsen
feb
07
'Harken in de hel' Pim Cazemier en Danielle Bekkering als helden onthaald op Weissensee

Schaatsverslaggever Herbert Dijkstra van de NOS is wel wat gewend, maar afgelopen zaterdag keek hij zijn ogen uit op de Oostenrijkse Weissensee. Na een week met regelmatig zon en overdag lichte dooi begon het zaterdagochtend te sneeuwen. En wel zo hard dat het ijs niet meer schoon gehouden kon worden. De Weissensee werd omgetoverd tot Siberië. Sneeuw en wind maakten het schaatsen bijna onmogelijk. De leiding zal zich genoodzaakt om in te grijpen en kortte voor de dames de tocht in van 200 naar 150 km. Het werd een slagveld.


Slagveld op de Weissensee. (Foto: Neeke Smit)

 
feb
28
Foske Tamar van der Wal en Danielle Bekkering tevreden

Schaatsseizoen ten einde:
Van der Wal op het podium, Bekkering tevreden met 4e plaats

Meer

Het marathonschaatsseizoen zit er op. Het slotakkoord kwam afgelopen zaterdagavond vanuit het Heerenveense Thialf stadion. Bij de dames werd Danielle Bekkering 8e en Foske Tamar van der Wal kwam als 5e over de eindstreep. Wieteke Cramer won de marathon net voor de nummer twee Elma de Vries.In het eindklassement legde Carla Zielman beslag op de eerste plaats. Tweede werd Mariska Huisman, voor Van der Wal (3e) en Bekkering (4e)

 
feb
21
Danielle Bekkering kansloos – Foske Tamar van der Wal op finish geklopt

Gezamenlijk stapten ze afgelopen zaterdagavond in het Groninger Sportcentrum Kardinge het ijs op. Danielle Bekkering en Foske Tamar van der Wal. Een mooi gezicht; het heden, verleden en de toekomst. Een ding hadden ze absoluut gemeen: een ijzeren wil te winnen. Het Kardingse ijs is toch een beetje hun ijs. Het was inderdaad mooi geweest als de eindezege naar Van der Wal of Bekkering was gegaan. Maar zo ging het niet.