Weekoverzicht
nov
26
ZINGEN IN DE KERK, GEHOORZAAM ZIJN AAN DE OVERHEID OF....?
Mijn opvoeding was Gereformeerd Vrijgemaakt. Jaren lang ging ik twee keer naar de kerk zondags. Ik begreep weinig van de leer maar wat me na jaren later na veel lezen en voelen is bijgebleven is dat Jezus volgens mijn opvatting altijd de weg naar je hart zoekt. Vandaar al zijn prachtige en indrukwekkende gelijkenissen. Geen oordeel, maar een bewustzijn creëren. Confronteren met dat wat er werkelijk in jouw hart leeft. Met welke intenties ik leef en handel.

In het land zingt onder gelovigen een discussie die gaat over gehoorzaamheid. Gehoorzaak zijn aan God of toch de overheid.
Gaat gehoorzaamheid niet altijd over keuzes maken vanuit Liefde. Vanuit je hart. Je ziel. Want daar ís God. Wanneer je keuzes maakt vanuit die Liefde ben je gehoorzaam aan God. Ofwel: laat je hart niet overnemen door iets anders dan de Liefde (van God)
En als dat tóch gebeurt: geloof me: dat voel je. Dan keer je terug naar de Liefde. Gehoorzaamheid gaat volgens mij niet zo over regels, maar over je hart en wat daar leeft. Over hartsverlangens.
 
aug
26
Over corona, de testtent en tranen van angst

Ze keek me aan, haar ogen leken wel een beetje rood omrand. Ze stapte net uit een grote zwarte Audi 80. Het was afgelopen dinsdag, in de parkeergarage van het UMC Groningen. Ik was zojuist de auto uitgestapt na het zoeken van een plaatsje onder het ziekenhuis. De mevrouw uit de Audi 80 ook maar parkeerde haar auto op een plaats die gemarkeerd was met grote zwarte tape. Om haar een boete te besparen maakte ik haar attent op de afrastering. Ze keek me vriendelijk aan, een dun glimlachje, maar wat ik in haar ogen zag, deed me schrikken. Wat zag ik? Haar blik deed me intuïtief besluiten door te vragen. Het leek of ze had gehuild.