okt
05
Herfst voorlopig aan zet

Vandaag is er eerst nog af en toe zon maar vanmiddag wordt de bewolking steeds dikker. Later is er kans op wat lichte regen of een bui. Vanavond valt er ook af en toe regen en in de loop van de nacht passeert een actiever regengebied. Het wordt 14 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten, rond windkracht 4. Minima komende nacht rond 11 graden.

Morgenochtend hebben we te maken met de restanten van de storing die in de nacht passeert. Eerst valt er nu en dan regen maar in de loop van de ochtend wordt het droog. Gaandeweg de middag gaat het opnieuw regenen. Het wordt 15 graden bij een matige zuidwestenwind, kracht 4. In de avond en nacht opnieuw regen.

Woensdag zijn er eerst geregeld buien actief. Later op de dag neemt de buienactiviteit af en breekt de zon nog nu en dan door. Het wordt 15 graden en er waait een stevige, vrij krachtige westenwind, 5 Bft.

Donderdag komt een storing met daaraan gekoppeld actief regengebied in de loop van de dag overtrekken. Eerst is het droog met wat zon maar in de loop van de middag wordt het flink nat. Het kwik ligt rond 13 graden en de wind komt uit het zuiden en is matig, rond windkracht 3.

VOORUITZICHTEN: VRIJDAG MEEST DROOG, DAARNA WEER BUIEN
Aan het wisselvallige weer komt voorlopig geen einde. Wel kan er af en toe even een drogere dag tussen zitten. Zo'n dag zou vrijdag kunnen worden. Tijdens het weekend keert de wisselvalligheid met regen echter weer terug. Aan de temperaturen verandert weinig.

dagweerbeeldwindbftminmaxzonnrslg
diaf en toe regenMeerzw411152060
wobuien, later wat zonMeerw59153060
dolater op de dag (veel) regenMeerz39132070
vroverwegend droog/af en toe zonMeerw39143030
zaonbestendigMeerw47132070