Het weer
dec
14
Liefde...
We zijn bang of misschien boos,
we zijn het zat, of willen juist meer maatregelen,
we willen knuffelen of misschien juist afstand,
we willen meer vrijheid, of juist meer geduld,
we willen wel of juist geen vaccin, je bent van de MSM of een complotdenker:
maar we hebben allemaal één ding gemeen: we zijn mensen en hebben elkaar nodig in ons verlangen naar verbinding en liefde.
Laten we op al onze verschillende wegen,
elkaar zijn tot zegen.
Elkaar toegewijd in lief en leed
tot al onze dromen zijn uitgekomen,
Dankjewel boekhandel Schoelier Zuidhorn voor jullie welkome houding!
Dankjewel mevrouw van de bakker in de Albert Heijn Zuidhorn voor respect en begrip
Dankjewel Aldi voor het luisteren en de vriendelijkheid!
Dankjewel leven voor alle lessen in liefde!
 
nov
26
ZINGEN IN DE KERK, GEHOORZAAM ZIJN AAN DE OVERHEID OF....?
Mijn opvoeding was Gereformeerd Vrijgemaakt. Jaren lang ging ik twee keer naar de kerk zondags. Ik begreep weinig van de leer maar wat me na jaren later na veel lezen en voelen is bijgebleven is dat Jezus volgens mijn opvatting altijd de weg naar je hart zoekt. Vandaar al zijn prachtige en indrukwekkende gelijkenissen. Geen oordeel, maar een bewustzijn creëren. Confronteren met dat wat er werkelijk in jouw hart leeft. Met welke intenties ik leef en handel.

In het land zingt onder gelovigen een discussie die gaat over gehoorzaamheid. Gehoorzaak zijn aan God of toch de overheid.
Gaat gehoorzaamheid niet altijd over keuzes maken vanuit Liefde. Vanuit je hart. Je ziel. Want daar ís God. Wanneer je keuzes maakt vanuit die Liefde ben je gehoorzaam aan God. Ofwel: laat je hart niet overnemen door iets anders dan de Liefde (van God)
En als dat tóch gebeurt: geloof me: dat voel je. Dan keer je terug naar de Liefde. Gehoorzaamheid gaat volgens mij niet zo over regels, maar over je hart en wat daar leeft. Over hartsverlangens.
 
okt
23
Angst - de desastreuze strategie van Piloot Mark

Ik deelde een ervaring met Willem en die zei: schrijven. (ik werk voor de beste weekkrant van Nederland - De Streekkrant - Alsjeblieft Maria:)) Eerst maar eens hier op FB. Dus voor nu even hier in het kort. (ik had vroeger geen '10' op boeksamenvattingen, alleen op mijn psalmversje:)

 
okt
05
Herfst voorlopig aan zet

Vandaag is er eerst nog af en toe zon maar vanmiddag wordt de bewolking steeds dikker. Later is er kans op wat lichte regen of een bui. Vanavond valt er ook af en toe regen en in de loop van de nacht passeert een actiever regengebied. Het wordt 14 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten, rond windkracht 4. Minima komende nacht rond 11 graden.

Morgenochtend hebben we te maken met de restanten van de storing die in de nacht passeert. Eerst valt er nu en dan regen maar in de loop van de ochtend wordt het droog. Gaandeweg de middag gaat het opnieuw regenen. Het wordt 15 graden bij een matige zuidwestenwind, kracht 4. In de avond en nacht opnieuw regen.