Het weer
okt
23
Angst - de desastreuze strategie van Piloot Mark

Ik deelde een ervaring met Willem en die zei: schrijven. (ik werk voor de beste weekkrant van Nederland - De Streekkrant - Alsjeblieft Maria:)) Eerst maar eens hier op FB. Dus voor nu even hier in het kort. (ik had vroeger geen '10' op boeksamenvattingen, alleen op mijn psalmversje:)

 
okt
05
Herfst voorlopig aan zet

Vandaag is er eerst nog af en toe zon maar vanmiddag wordt de bewolking steeds dikker. Later is er kans op wat lichte regen of een bui. Vanavond valt er ook af en toe regen en in de loop van de nacht passeert een actiever regengebied. Het wordt 14 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten, rond windkracht 4. Minima komende nacht rond 11 graden.

Morgenochtend hebben we te maken met de restanten van de storing die in de nacht passeert. Eerst valt er nu en dan regen maar in de loop van de ochtend wordt het droog. Gaandeweg de middag gaat het opnieuw regenen. Het wordt 15 graden bij een matige zuidwestenwind, kracht 4. In de avond en nacht opnieuw regen.

Woensdag zijn er eerst geregeld buien actief. Later op de dag neemt de buienactiviteit af en breekt de zon nog nu en dan door. Het wordt 15 graden en er waait een stevige, vrij krachtige westenwind, 5 Bft.

Donderdag komt een storing met daaraan gekoppeld actief regengebied in de loop van de dag overtrekken. Eerst is het droog met wat zon maar in de loop van de middag wordt het flink nat. Het kwik ligt rond 13 graden en de wind komt uit het zuiden en is matig, rond windkracht 3.

VOORUITZICHTEN: VRIJDAG MEEST DROOG, DAARNA WEER BUIEN
Aan het wisselvallige weer komt voorlopig geen einde. Wel kan er af en toe even een drogere dag tussen zitten. Zo'n dag zou vrijdag kunnen worden. Tijdens het weekend keert de wisselvalligheid met regen echter weer terug. Aan de temperaturen verandert weinig.

dagweerbeeldwindbftminmaxzonnrslg
diaf en toe regenMeerzw411152060
wobuien, later wat zonMeerw59153060
dolater op de dag (veel) regenMeerz39132070
vroverwegend droog/af en toe zonMeerw39143030
zaonbestendigMeerw47132070
 
aug
26
Over corona, de testtent en tranen van angst

Ze keek me aan, haar ogen leken wel een beetje rood omrand. Ze stapte net uit een grote zwarte Audi 80. Het was afgelopen dinsdag, in de parkeergarage van het UMC Groningen. Ik was zojuist de auto uitgestapt na het zoeken van een plaatsje onder het ziekenhuis. De mevrouw uit de Audi 80 ook maar parkeerde haar auto op een plaats die gemarkeerd was met grote zwarte tape. Om haar een boete te besparen maakte ik haar attent op de afrastering. Ze keek me vriendelijk aan, een dun glimlachje, maar wat ik in haar ogen zag, deed me schrikken. Wat zag ik? Haar blik deed me intuïtief besluiten door te vragen. Het leek of ze had gehuild.

 
apr
02
Britney mist finale Voice Kids maar schittert met 'Zombie'

Velserbroek - Ze haalde, tot verwondering van het publiek, net de finale van de Voice Kids niet. Maar zette de zaal op stelten met haar vertolking van het liedje Zombie van The Cranberries. De snik in haar stem is inmiddels landelijk beroemd en ontwapende de jury. De 14 jarige Britney de Looff, want daar gaat het hier over vind het nog altijd jammer de finale net te hebben gemist. Stiekem had ze er een beetje op gehoopt maar het leven tijdens de Voice Kids was een soort sprookje. En niet voor iedereen weggelegd. "Het was niet alleen maar leuk, soms was het wachten echt heel lang en het gaat achter de schermen niet altijd zo leuk als er voor," verzuchten een paar vriendelijke maar ook een beetje ondeugende ogen.

Het is 10.30 als de deur in huize De Looff, in het verre Velserbroek open zwaait. "Oh, zijn jullie er nu al," klinkt het verschrikt uit de deuropening. "Ik had op 12.00 uur gerekend legt de moeder uit die nog druk bezig is het huis te stofzuigen." Het reisje uit Zuidhorn verliep voorspoedig en we arriveren dan ook eerder dan de planning. Dus wordt de stofzuiger snel opgeborgen en Britney onder de douche weggehaald.Niet veel later horen we haar de trap af komen en stapt ze met nog natte haren de kamer in. Dit is haar dus. De meid die de hele studio op z’n kop zette met het liedje Zombie. Een tenger meisje met een levendige en vrolijke uitstraling. Vol energie en met een duidelijke eigen mening. Heerlijk!

 
Meer artikelen...