sep
08
Halve finalist ‘The Voice Kids’ Britney de Looff geniet van succes

Velserbroek - Ze haalde, tot verwondering van het publiek, net de finale van de Voice Kids niet. Maar zette de zaal op stelten met haar vertolking van het liedje Zombie van The Cranberries. De snik in haar stem is inmiddels landelijk beroemd en ontwapende de jury. De 14 jarige Britney de Looff, want daar gaat het hier over vind het nog altijd jammer de finale net te hebben gemist. Stiekem had ze er een beetje op gehoopt maar het leven tijdens de Voice Kids was een soort sprookje. En niet voor iedereen weggelegd. "Het was niet alleen maar leuk, soms was het wachten echt heel lang en het gaat achter de schermen niet altijd zo leuk als er voor," verzuchten een paar vriendelijke maar ook een beetje ondeugende ogen.

Het is 10.30 als de deur in huize De Looff, in het verre Velserbroek open zwaait. "Oh, zijn jullie er nu al," klinkt het verschrikt uit de deuropening. "Ik had op 12.00 uur gerekend legt de moeder uit die nog druk bezig is het huis te stofzuigen." Het reisje uit Zuidhorn verliep voorspoedig en we arriveren dan ook eerder dan de planning. Dus wordt de stofzuiger snel opgeborgen en Britney onder de douche weggehaald.Niet veel later horen we haar de trap af komen en stapt ze met nog natte haren de kamer in. Dit is haar dus. De meid die de hele studio op z’n kop zette met het liedje Zombie. Een tenger meisje met een levendige en vrolijke uitstraling. Vol energie en met een duidelijke eigen mening. Heerlijk!

Muziek is haar grote passie, blijkt al snel. Het liefst wil ze naar het conservatorium en iets in de muziek gaan doen om haar geld te verdienen. Het gaat haar lukken, deze meid gaat het maken. Ik voel het.
Maar even terug naar het Voice Kids. Want daar zijn we hier natuurlijk voor. Niet iedereen krijgt de kans om met Marco Borsato naar Disneyland te gaan. En niet iedereen komt bij Angela Groothuis thuis. Om nog maar te zwijgen over het feest dat ze in de studio ontketende.


Alleen nummer 1 ontbreekt

Britney praat honderd uit. Ze is in het echt nog sympathieker dan op de tv. Ja, ze had graag de finale gehaald maar dat lukte net niet. Ze zag het wel een beetje aankomen. Over dit onderwerp is ze een beetje geremd. Natuurlijk, er zijn contracten getekend bij RTL en al te veel over het reilen en zeilen backstage mogen de deelnemers niet. Ze houdt zich dan ook een beetje op de vlakte of soms van te voren al is besloten wie er door ‘moet’. “Niet alles is wat het lijkt,” glimlacht ze diplomatiek. “Er wordt heel veel geknipt en geplakt om een zo mooi mogelijke uitzending te krijgen. Dat begrijp ik wel maar ik was het niet met alle dingen eens. Dat ik de finale niet haalde was wel een vette teleurstelling. Vooral ook omdat ik zo lekker zong, het ging helemaal goed en ik merkte ook dat het publiek het echt mooi vond. Dan hoop je toch dat je door bent. Maar niet. Ja, ik was teleurgesteld. Maar uiteindelijk ben ik wel ver gekomen en heb er een super mooie ervaring bij.”


Een heus FC Groningen-shirt...

Het zangtalent had geen spijt van haar keuze voor Angela. ‘Zij is echt de aardigste. Marco Borsato heb ik eigenlijk niet eens gesproken en tijdens ons tripje naar Disney waren zijn vrouw en kinderen ook meer maar ook toen hadden ze weinig aandacht voor de deelnemers. Nick en Simon waren een beetje afstandelijk. Angela was echt lief en heel behulpzaam. Mijn moeder kan haar ook altijd bellen als ze vragen heeft en ze belt ook terug als ze even niet kan opnemen. Ze heeft me echt erg gesteund.”

Hoewel geen finale, in het dorp in Britney inmiddels een local hero. “Haha, ja iedereen kent me en veel mensen beginnen er ook over. Dat is best wel leuk. Ook mijn moeder wordt veel herkend en aangesproken.”
Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar haar bekendheid levert haar inmiddels meer op dan handtekeningen uitdelen in het dorp. Ze treedt op. “Ja”, lacht ze uitbundig.  “Ik treed best regelmatig op. Soms alleen, soms met andere artiesten. Ik krijg hele leuke reacties. En voor publiek zingen en zien dat ze het naar de zin hebben is toch wel heel gaaf! Jammer dat de school nu weer is begonnen en de vakantie voorbij. Nu moet ik me vooral weer focussen op leren.”


Britney en haar grootste supporters

De carrière van de jonge artiest begint al behoorlijk op gang te komen. Niemand die haar dat zal misgunnen al is de wereld van glitter en glamour een harde met eigen wetten en regels en vaak vol jaloezie. Britney is echt, geen greintje kapsones. Ik kende haar niet voor dat ze bekend werd maar kan me niet voorstellen dat het haar negatief heeft veranderd. De tijd tikt door. De reis terug naar het hoge noorden staat op het punt om te beginnen. Zal ik het vragen?  Wat heb ik te verliezen. En ze doet het. Ze zegt ‘ja’. Zet de muziek aan, pakt de microfoon en zingt. Zombie. ‘Haar’ Zombie inmiddels. Het knalt de huiskamer in. Zuiver, met vertrouwen en vrij. Haar twee fans, heel toevallig mijn kinderen kunnen hun oren en ogen bijna niet geloven. Hier staat ‘hun’ Britney gewoon Zombie te zingen. Natuurlijk wordt dit speciale moment vereeuwigd.  Ze geniet, wij genieten, iedereen geniet. En zo wordt een mooie ochtend afgesloten met kippenvel. Op 11 april in de Studio van Aalsmeer tijdens de finale van de Voice Kids 2015 miste er een iemand: een 14-jarig meisje uit Velserbroek: Britney de Looff.


Haar oudtse fan;)