mei
30
Pieter Huistra: Net als in Groningen leeft het voetbal in Doetinchem enorm

Pieter Huistra heeft een nieuwe baan. Hij heeft een contract getekend bij de Graafschap wat hen in elk geval voor een jaar bindt aan de degradant uit Doetinchem. Huistra die een aantal weken geleden door FC Groningen werd ontslagen heeft veel zin in zijn nieuwe klus:
"Het is een ploeg met een fanatieke aanhang en er het voetbal leeft er enorm. Er staat direct druk op de ketel want de ambities zijn duidelijk, we willen zo snel mogelijk weer naar de eredivisie. Een prachtige uitdaging."

De beste voetballer van de Graafschap vorig seizoen, Michael de Leeuw is, ironisch genoeg inmiddels vertrokken naar FC Groningen. "Hem had ik er graag bij gehad, maar hij moet gewoon in de eredivisie spelen. De Leeuw is een geweldige voetballer. Ik had hem er graag bij gehad, ook bij FC Groningen al zijn daar de nummer 10 posities nu wel heel erg zwaar bezet daar. Michael is een harde werker en heeft een neusje voor de goal. Ik verwacht veel van hem." Over de andere aankopen die Groningen heeft gedaan is de geboren Fries ook positief. “Met Schet had ik zelf al gesproken en ik denk dat hij een aanwinst is voor de rechterkant.” Bij de aankoop van Zeefuik zet Huistra een kanttekening: “Het zal voor Texeira en Suk niet leuk zijn. Zij krijgen met deze aankoop toch een soort bret van onvermogen opgespeld.   Het is ook wel begrijpelijk, want zij hebben zich niet laten zien het afgelopen jaar. En stevige concurrentie  kan ook zijn voordelen hebben.”

De dreun van het ontslag heeft Huistra in Turkije verwerkt. "Ik ben even heerlijk op vakantie geweest en dat was goed. Afstand nemen van alles en het hoofd leeg maken. Dat heeft me goed gedaan. Ik heb ook veel positieve reacties gehad van mensen die het jammer vonden dat ik weg ben bij de FC. Nee, met Hans Nijland heb ik geen contact meer gehad en daar heb ik nu ook even geen behoefte aan."  

Verrast het Huistra ook dat hij zo snel weer een nieuwe baan heeft? "Je weet natuurlijk nooit hoe zulke dingen gaan. Eerst had ik er even helemaal genoeg van. Toen de Graafschap mij benaderde begon het alweer te kriebelen. De massa ziet alleen een ontslag en de kritiek die er vanuit FC Groningen kwam. Ik heb daar beperkt op gereageerd en gelukkig zijn er mensen die weten hoe ik werk en daar vertrouwen in hebben. Dat is fijn te merken. Wanneer ik ga beginnen? Eigenlijk is het al begonnen. Groningen ligt achter me, het was een mooie tijd. Nu is de blik weer gericht op nu en de toekomst. In Doetinchem."